Veel gestelde vragen

NLease werkt online wat betekent dat?

NLease is een online wagenparkbeheer programma en is vergelijkbaar met een online bankprogramma. Het enige dat de gebruiker nodig heeft, is een computer met internetaansluiting.

NLease is speciaal geschreven om te functioneren via internet en is dus geen bestaand omgebouwd softwarepakket. Voor de bouw van NLease is gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën waardoor er mee gewerkt kan worden alsof u de software op uw eigen computer heeft geïnstalleerd. U zult merken dat de snelheid van werken niet onderdoet voor een lokaal werkende software.

Wat is het voordeel van een online applicatie?

Een online programma heeft een aantal grote voordelen:

  • Updates van het programma zijn voor elke gebruiker direct beschikbaar;
  • Gegevens liggen veilig opgeslagen in een datacenter (Easynet);
  • Dagelijks automatische back-up van de gegevens;
  • Overal bereikbaar met een computer met internetaansluiting.

Hoe veilig is NLease?

NLease is heel veilig. Het is nagenoeg onmogelijk om zonder de juiste gebruikersnaam en wachtwoord in het programma te komen. De gegevens zelf staan op een server in het streng beveiligde gebouw van Easynet. Bovendien worden alle gegevens via een beveiligde lijn (https) via het internet verstuurd. Voor een derde is het onmogelijk om deze gegevens te lezen. Tevens zorgt de geavanceerde antivirus software van Easynet ervoor dat virussen en andere ongewenste partijen absoluut geen toegang krijgen tot uw gegevens.

Hoe log ik in bij NLease?

Bij het aangaan van een abonnement wordt er automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt. Klik op de knop “Inloggen” en vul de gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens verschijnt vanzelf het programma.

Moet ik een ervaren wagenparkbeheerder zijn om NLease te kunnen gebruiken?

U hoeft geen ervaren wagenparkbeheerder te zijn om NLease te kunnen gebruiken. Enig inzicht in leasing helpt wel, maar in principe is NLease zo geschreven dat iedereen er mee kan werken.

Kan ik besparen op mijn leasekosten met NLease?

Organisaties kunnen zeker besparen met NLease. Een besparing van 20% op de leasekosten is zeer goed mogelijk. NLease is namelijk zo gemaakt dat het voor de gebruiker zeer eenvoudig is om met meerdere leasemaatschappijen zaken te kunnen doen. Op deze wijze is het dus zeer eenvoudig om de scherpste aanbiedingen te kunnen kiezen. Bovendien werkt een goed georganiseerd proces altijd kostenbesparend. Met NLease heeft u volledig grip op uw leasewagenpark en u bestuurt het zelf.

Kan ik met NLease ook auto’s die in eigendom zijn beheren?

Het beheren van eigendom auto’s is ook mogelijk in NLease.

Hoeveel tijd kost het mij om NLease volledig operationeel te hebben?

Bij NLease begint u met een lege database. U voert al uw gegevens van uw leaseauto’s zelf in. De ervaring leert dat u hiervoor ongeveer zes minuten per auto nodig heeft. Dit lijkt veel, maar als u NLease eenmaal goed ingericht heeft, bespaart u makkelijk 40% op uw tijd. NLease is immers ontwikkeld om het de wagenparkbeheerder zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken.

Hoe houd ik overzicht over mijn wagenpark?

NLease werkt met een groot aantal paramaters waarop u eenvoudig uw wagenpark kunt besturen. Op de startpagina van NLease worden alle acties weergegeven die van belang zijn. NLease houdt u op de hoogte van de leasewagens waarvan binnen vier maanden het contract afloopt; welke offertes nog openstaan; welke huur- shortleaseauto’s besteld zijn; enzovoort. Door deze acties bij te houden heeft u altijd een goed georganiseerd leasewagenpark